perjantai 9. joulukuuta 2016

9. ATK-paja

Toisen tehtävän seuraava päivä on ATK-pajassa. Päivän erikoistehtävä on arvioida ATK-pajan aputonttuja ja haastatella heitä miten heillä menee pajalla.
ATK-pajasta kajastaa sininen valo ja kuuluu näppäimistön naksahdukset, mutta muuten siellä on aivan hiljaista. Aliisa menee sisään sinivaloiseen huoneeseen ja näkee tonttuja, tietokoneita, kolapulloja, karkkipapereita kaikki ihan sikin sokin. Aputontut erottaa vain siitä, että ne ovat hieman pienempiä kuin oikeat ATK-tontut.
Aliisa kiertää ympäri huonetta ja yrittää saada aputontut vastaamaan haastattelukysymyksiin.
”Tuntuuko tämä työ sinusta mielekkäältä?”, Aliisa kysyy sinipaitaiselta tontulta. Ei vastausta eikä reaktiota.
”Onko sinulla niska-hartiaseudun särkyjä?”, Aliisa kysyy tontulta, jolla on suuret silmälasit. Ei taaskaan vastausta. ”Tuleeko silmät kipeäksi? Tuntuuko ranteessa jännitystä? Miksi pidät tästä työstä? Oletko ajatellut, että tästä tulisi sinun varsinainen pestisi?” Aliisa kiertää jokaisen aputontun luo ja yrittää saada heidät vastaamaan. Lopulta häneltä menee hermot. ”Hei minä olen täällä hoitamassa tehtävää ja tarvitsen vastaukset näihin kysymyksiin!”, Aliisaa huutaa keskellä huonetta. Näppäimistön napsuttelu lakkaa ja kaikki tontut kääntyvät katsomaan Aliisaa. ”Laita kysymykset sähköpostilla”, huoneesta kuuluu ja kaikki tontut kääntyvät takaisin koneilleen ja napsuttelu alkaa taas.
Aliisa kaivaa christmacinsa esiin ja laitaa kysymykset aputontuille. Puolen tunnin päästä hänellä on kaikki vastaukset sähköpostissaan. Täydellistä ja niin helppoa.
Koska päivää on vielä jäljellä eikä Aliisa voi vielä poistua, hän käpertyy huoneen nurkassa olevalle sohvalle pötköttelemään ja nukahtaa siihen. Hän herää vasta kun Terttu tökkii hätä kynällä nenään.
”Hups, taisin nukahtaa”, Aliisa sanoo unisena Tertulle.
”Kaavakkeet, kiitos”, Terttu sanoo narisevalla äänellään. Aliisa on ihmeissään. ”Mitkä kaavakkeet?”
”No haastattelukaavakkeet tietysti vai etkö sinä ole suorittanut tehtävääsi?”, Terttu sanoo vihaisena. ”Ai joo. Ne on sähköpostissa. Lähetän ne sinulle”, Aliisa sanoo.
”En usko moisiin hömpötyksiin! Tuot ne huomenna PAPERILLA!”, Terttu sanoo ja lähtee pois.


Illalla Aliisa tekee viimeiset silaukset suunnitelmaansa matkustaa äidin luokse. Nyt se on päätetty. Heti seuraavana vapaapäivänä hän matkustaa jouluntaialla äidin luokse varmistamaan, että kaikki on hyvin. Jos joulumieli kaatoo, niin se on monin verroin vaarallisempaa kuin jouluntaian käyttäminen ilman lupaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti