sunnuntai 4. joulukuuta 2016

4. Toinen adventti

On sunnuntai ja toinen adventti. Aliisa on päättänyt levätä tämän päivän ja opiskella vielä hieman itsenäisyyttä. Jos hän saisi vaikka vielä jonkun hyvän idean itsenäisyyspäivän juhliin. Jonkun sellaisen, että hän tekisi vaikutuksen kaikkiin ja saisi suojelijastatuksen jo ennen jouluaaton aattoa.

Keväällä vuonna 1917 Suomi julistautui itsenäiseksi valtioksi. Siitä on jo 99 vuotta. Itsenäisyyttä juhlitaan kuitenkin kuudes joulukuuta, koska sinä päivänä itsenäisyysjulistus hyväksyttiin Suomen eduskunnassa. Se oli varmasti hieno päivä.
Aliisalle selviää, että itsenäisyyspäivänä on myös suuret tanssiaiset presidentin linnassa. Sinne tulee paljon ihmisiä, jotka pukeutuvat hienosti. Aliisa miettii, että viettää mieluiten itsenäisyyden juhlaa omiensa parissa omissa vaatteissaan. Riittää, kun katsoo, että tonttulakki on oikein päin ja vaatteet puhtaat. Juhlissa tapaa aina paljon ystäviä ja kaikilla on hetki aikaa kiireen keskellä.

Illalla Aliisa yrittää aistia äitiä. Hän on vuoden aikana oppinut, että suojelijat voivat aistia jouluihmisen vaikka olisivat satojen kilometrien päässä heistä. Se on vain todella vaikeaa, koska Aliisan täytyy keskittyä vain äitiin eikä ajatukset saa lainkaan harhailla.
Aliisa pinnistää ja pinnistää, mutta ei onnistu. Jos joulu on kadonnut kokonaan jouluihmisen sydämestä, heitä on mahdotonta aistia. Tämä kamala ajatus häiritsee Aliisaa, vaikka pitääkin sitä epätodennäköisenä.
Viime vuonna se oli kuitenkin lähellä ja Aliisa oli aivan epätoivoissaan. Jos joulu sammuu jouluihmisen sydämestä, niin se katoaa ikuisiksi ajoiksi eikä sitä voi palauttaa. Onneksi äiti ei kuitenkaan kadottanut joulua sydämestään, se vaan syttyi hitaasti täyteen roihuunsa.
Koska Aliisa ei missään nimessä halua, että näin käy taas, niin hän keskittyy koko illan aistimaan äitiä. Mutta turhaan! Kun ilta on jo pitkällä ja Aliisaa alkaa väsyttää, hän luovuttaa ja päättää keskittyä tähän enemmän itsenäisyyspäivän jälkeen, kun ensimmäinen tehtävä on suoritettu.


Rauhallista toista adventtia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti