lauantai 3. joulukuuta 2016

3. Juhlavalmistelut alkaa

Aamulla aikaisin Aliisa herää ja ponnahtaa pystyyn. On aika aloittaa valmistelut. Hän kutsuu kaikki vapaana olevat aputontut paikalle ja jakaa heille tehtävät. Aliisa on laatinut tarkat suunnitelmat kaikille etukäteen.
Leipurit leipovat hurjaa vauhtia uusimpia päivitettyjä joululeivonnaisia. Kokit hämmentävät suuria kattiloita, joista lähtee huumaava tuoksu. Tekniikkatontut hoitavat valot ja äänet kuntoon Aliisan suunnitelmien mukaan. Pienimmät aputontut vievät Aliisan viestejä toisille tontuille ja kaiken keskellä Aliisa suunnittelee istumajärjestystä. Aliisa on miettinyt aivan uudenlaisen istumajärjestyksen ja aikoo tehdä sillä vaikutuksen kaikkiin. Hän haluaa saada huippuarvosanan tästä tehtävästä.
Aliisa on valjastanut osan tontuista hakemaan koristeita suuresta koristevajasta. Palloja, nauhoja, valoja, kuusenoksia ja lumihiutaleita. Huoltojoukot tarkistavat vielä, että penkit ja pöydät ovat ehjät eikä missään ole repsottavia nauloja. Valtava vilske ja vilinä täyttää juhlasalin.  Melkein samanlainen melu on aina varsinaisissa juhlissakin.
Välillä Aliisasta tuntuu, että joku tarkkailee häntä, mutta hän ei nyt ehdi keskittymään siihen. Hänellä on tämä päivä aikaa hoitaa järjestelyt, koska hän ei voi vaivata muita tonttuja ylimääräisillä töillä. Kaikilla on niin kiire näin joulun aikaan, ettei kukaan pysty joustamaan.
Juhlien järjestelyssä menee koko päivä eikä Aliisa silti ehdi hoitamaan juhlapaikan koristelua. Hän toivoo, että aputontut ehtisivät kuitenkin auttamaan häntä toisenakin päivänä. Tai ehkä Ulrikalla on aikaa auttaa.
Se se vasta olisikin hauskaa. Ulrika on häntä vanhempi suojelijatonttu, joka on auttanut häntä muutenkin ja on hänen ystävänsä. He eivät ole ehtineet pitkään aikaan viettämään aikaa yhdessä, mutta Ulrika on luvannut tulla itsenäisyyspäivän juhliin.


Illalla Aliisa on aivan poikki ja suunnitelmat vilisevät ristiin rastiin hänen päässään, mutta hieman ennen nukahtamistaan Aliisa miettii, että ehtisipä katsomaan mitä äidille tosiaan kuuluu. Mutta se ajatus jää lyhyeksi, kun Aliisa nukahtaa sikeään uneen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti