perjantai 2. joulukuuta 2016

2. Ensimmäinen tehtävä

Viimeisen koitoksen ensimmäinen tehtävä on järjestää perinteiset itsenäisyyspäivän juhlat. Aliisa on yksin vastuussa aivan kaikessa ja lopputuloksen arvio Terttu-tonttu. Terttu tunnetaan ankarana ja pilkun tarkkana. Puhutaan, että kerran hän heitti muorin leipoman joulutortun päin seinää, koska sakarat olivat olleet epäsymmetriset.

Aliisa ei kuitenkaan usko, että itsenäisyyspäivän juhlan järjestäminen on niin vaikeaa. Hänellä on useita aputonttuja apunaan. Aputontut ovat nuoria tonttuja, jotka kokeilevat erilaisia tonttupestejä ja auttavat tonttupestinhaltijoita suoriutumaan työstään. Varsinkin tähän aikaan vuodesta aputontut ovat korvaamattomia.
Aliisa on itsekin oikeastaan vasta aputontun ikäinen, 126-vuotias, mutta hän on aina ollut mahdottoman taitava christmacin käyttäjä ja tuntenut kiltteysasteikon kuin omat taskunsa. Siitä syystä hän aloitti ensimmäisessä pestissään viime vuonna, mutta se sitten keskeytyi tämän suojelijahomman vuoksi.
Lisäksi Aliisa oli työharjoittelussa päiväkodissa viime syksynä. Jos siellä pärjää, niin pärjää missä tahansa. Aliisa ei ole koskaan ennen nähnyt niin paljon vauhtienergiaa yhdessä paikassa. Tuntui kuin ilmassa olisi ollut miljoonittain vauhdikkaita tähtiä, jotka sinkoilevat paikasta toiseen.
Siellä Aliisa meinasi myös paljastua. Hän asusti pihalla olevassa leluvajassa ja kerran pieni Ada tuli hakemaan hiekkaleluja, kun hän näki Aliisan. Siitä syntyikin varsinainen soppa, koska Ada pelästyi aivan mahdottomasti. Hän luuli, että Aliisa on mörkö ja juoksi suin päin ulos huutaen, että leluvajassa asuu mörkö. Sen voin kertoa, että kun sellainen määrä vauhtienergiaa keskittyy yhteen mörköön, niin joulupukin oli henkilökohtaisesti haettava Aliisa pois päiväkodista. Toivottavasti pukki muistaa kertoa päiväkodissa, ettei leluvajassa asu mörköä vaan se oli vain työharjoittelijatonttu. Se on hieno leluvaja ja olisi sääli, jos se jäisi käyttämättä.


Tehdessään tarkkoja suunnitelmia itsenäisyyspäivän juhlaa varten Aliisan ajatukset harhautuvat taas äitiin. Mitä hän hänelle tosiaan kuuluu? Onkohan on jouluvalot ikkuinoissa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti