torstai 1. joulukuuta 2016

1. Missä mennään

Vuosi sitten Aliisalle paljastui, että hän on suojelijatonttu. Se on yksi salaisista tonttupesteistä eikä siihen voi oppia vaan siihen synnytään. Se olikin perin merkillistä, että Aliisa paljastui suojelijaksi, koska heitä syntyy vain yksi sadassa vuodessa, mutta Aliisa oli toinen suojelijapestin haltija tällä vuosisadalla. Vuosi on vierähtänyt nopeaan ja Aliisa on harjoitellut ankarasti koko vuoden.
Hän on valmistautunut viimeiseen koitokseen, joka alkaa tänään joulukuun ensimmäisenä päivänä ja huipentuu aina jouluaaton aattona tapahtuvaan suojelistatuksen julkistamistilaisuuteen. Jos Aliisa siis selviää viimeisestä koitoksesta.
Aliisaa jännittää. Jos hän epäonnistuu viimeisessä koitoksessa eikä saa suojelijastatusta, hän ei tiedä mihin hän joutuu. Kaikki kyllä sanovat, ettei Aliisa voi epäonnistua, koska hänellä on suojelijuus sydämessä, Aliisa ei ole siitä niinkään varma. Hän voi vain kuvitella miltä joulupukki, joulumuori ja Ulrika näyttävät, kun käy ilmi, että Aliisa on epäonnistunut ja hänestä tuleekin jämätonttu.

Aliisa tutkii koko päivän christmacillään suojelijoita ja yrittää löytää tietoa viimeisestä koitoksesta. Tonttunetistä ja jouluuglesta löytyy vain harmittavan vähän tietoa. Se varmaan johtuu siitä, että suojelijat ovat salainen pesti eikä siitä sovi huudella ympäriinsä.
Tuntien työ ei tuota tulosta, mutta Aliisa päättää suhtautua viimeiseen koitokseen samanlaisella vakavuudella kuin vuoden aikana harjoitteluun ja uskoo, että sillä tästä selvitään.


Illalla ennen nukahtamistaan Aliisa miettii mitähän äidille kuuluu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti