keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Joulukuun yhdeksäs päivä

Elias kuuli Aliisan työhuoneesta kamalan tömähdyksen ja juoksi katsomaan mitä siellä tapahtuu. Elias koputtaa hiljaa oveen ennen kuin raottaa sitä varovasti.
”Aliisa? Aliisa? Mitä tapahtui? Kuulin kamalan tömähdyksen!”, Elias huhuilee ovelta.
Elias avaa oven ja näkee Aliisan makaamassa lattialla ja koko kasa kirjeitä on levinnyt ympäri huonetta.
”Aliisa! Aliisa herää!”, Elias huutaa ja yrittää ravistella Aliisaa hereille. Kun Aliisa ei herää, Elias ottaa puhelimen taskustaan ja soittaa muorille hädissään.
Ei mene kuin hetki ennen kuin sairastuvan tontut muori kannoillaan ryntäävät Aliisan pieneen huoneeseen. Lääkäritontut tutkivat Aliisaa ja muori käskee heidän viedä Aliisan Misteli-mökkiin.
”Mitä tapahtui?”, muori kysyy tiukasti Eliakselta.
”Tömähdys.. Aliisa makasi… Se on ollut koko päivän tosi huonolla tuulella… Ja sillä oli tämä kädessä.”, Elias sanoo hätääntyneenä ja ojentaa muorille kirjeen, joka Aliisalla oli ollut kädessään.
Muori rauhoittelee Eliasta. ”Aliisa on hyvissä käsissä. Tiedän miten pitää toimia. Ota itsellesi iso mukillinen kaakaota ja käy istumaan. Pyydän Lasse-tonttua tänne sinun kanssasi. Tänään et enää työskentele. Ilmoitan, kun tiedän milloin Aliisa palaa. Keräisitkö nuo kirjeet kasaan ja toimittaisit takaisin postitontuille. Joku muu saa nyt hoitaa kirjeet.”, muori sanoo rauhallisesti ja lähtee.

”Laitetaankos tonttuja ikkunaan?”, isä kysyy lapsilta.
”Tonttu! Tonttu! Tonttu! Mulle monta tonttua ja hienot valot!”, Pipsa hihkuu innoissaan.
”Missä äiti on? Miksei äiti laita meidän kanssa?”, Laura kysyy.
”Äidillä menee tänään myöhään töissä ja ajattelin, että yllätetään se tontuilla. Kyllähän te tiedätte miten paljon äiti joulusta tykkää.”, isä vastaa.
”Vai tykkääkö enää?”, Lauri mutisee.
Isä kaivaa tontut ja valot vintiltä. Yhdessä kiinnitetään tonttuja ja laitetaan valoja, niin että illalla on tutun jouluinen talo.
”Laitetaanko vähän joululauluja soimaan, niin päästään paremmin tunnelmaan?”, isä kysyy iltapalalla.

”Laitetaan vaan”, Laura sanoo, "Mutta ei se ole sama kuin äidin epävireiset joululaulut", hän ajattelee mielessään. 
Äiti ei ole vielä tullut töistä kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti