sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Joulukuun kuudes päivä

Joulukuun kuudes päivä on Suomen itsenäisyyden juhlapäivä myös Korvatunturilla. Sen kunniaksi korvatunturille saadaan aina erikoisia vieraita. 60 tonttupestin lisäksi on olemassa 3 salaista tonttupestiä, joihin pääsee vain, jos on erityisiä kykyjä. Kerran sadassa vuodessa syntyy yksi tonttulapsi jokaiseen salaiseen pestiin eikä kukaan tiedä kuka se milloinkin on.
Ensimmäinen salainen pesti on niin salainen, ettei sitä tiedä kukaan paitsi joulupukki ja salaiset. Toinen salainen pesti on vanhimmat. He auttavat joulupukkia tärkeissä salaisissa asioissa eikä kukaan tiedä missä. Kolmas salainen pesti on suojelijatontut.
Aliisan todellinen haavepesti on olla suojelijatonttu. He ovat todellisia sankareita, jotka suojelevat kaikkea jouluun liittyvää.  Sanotaan, että heillä on erityisen jouluinen sydän. Suojelijoita näkee harvoin, mutta Itsenäisyyspäivän juhliin heitä saapuu aina.
Aliisa on odottanut illan juhlia koko päivän ja hän toivoo pääsevänsä puhumaan suojelijoiden kanssa, mutta juhlissa on vain yksi suojelija, koska vähäluminen joulukuu vaatii erityisiä toimenpiteitä eikä joulumuori päästä häntä minnekään. He keskustelevat otsat rypyssä ja välillä kiivaastikin koko illan. Aliisa on pettynyt, mutta juhlat ovat kyllä upeat.

Kello on kuusi aamulla, kun Laura ryntää herättämään Laurin ja Pipsan.
”Nyt heti ylös ja vintille! Mulla on täydellinen suunnitelma!”, Laura huikkaa molemmille.
Uniset Lauri ja Pipsa kapuavat Lauran perässä vintille, jonne Laura on tuonut kynän ja paperia.
”Miten me ei sitä heti keksitty, kun meillä oli ratkaisu ongelmaan ihan käsillä!”, Laura kertoo innoissaan.
”No voitko kertoa, että pääsee takas nukkumaan. Nyt on yö.”, Lauri vastaa kiukkuisesti.
”Me kirjoitetaan joulupukille! Joulupukki ihan varmasti auttaa meitä tässä ongelmassa!”, Laura sanoo varmana suunnitelmastaan.
Sekä Lauri, että Pipsa heräävät hetkessä.
”Vähän sä oot nero! Näin tehdään! Tehdään se heti!”, Lauri sanoo.

”Ja mä voin piirtää siihen sydämen ja kirjoittaa Pipsa”, Pipsa yhtyy iloon.


Hyvää itsenäisyyspäivää ja rauhallista toista adventtisunnuntaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti