torstai 3. joulukuuta 2015

Joulukuun kolmas päivä

Ennen Aliisakin toimi aputonttuna niin kuin Elias. Ennen kuin tonttu saa ensimmäisen tonttupestinsä, hän toimii tärkeässä tehtävässä aputonttuna. Heidän tehtävänään on auttaa tonttupestiläisiä hoitamaan työnsä.  Samalla nuoret tontut pääsevät tutustumaan erilaisiin pesteihin.
Koodaajat ovat tietokonetonttuja, joiden tärkein tehtävä on kehittää kiltteysasteikkoa, leipurit kehittelevät, suunnittelevat ja uudistavat joululeivonnaisia, tarkkailijat tarkkailevat ihmisiä ja raportoivat näkemästään, sihteerit kirjaavat tarkkailijoiden raportit järjestelmään, josta Aliisa ne tulkitsee kirjeisiin, postitontut vastaanottavat kirjeitä ja toimittavat niitä perinteisille kirjetontuille. Lisäksi on olemassa vielä 56 erilaista pestiä, joista johonkin pienet aputontut sitten aikuisena päätyvät. Jotkut tontut pysyvät satoja vuosia samassa pestissä ja toiset taas vaihtelevat pestiä jopa vuosittain.
Nyt Aliisa todella ymmärtää aputonttujen tarpeellisuuden. Hän ei pärjäisi ilman Eliasta. On vasta kolmas päivä ja Aliisa on käsitellyt jo vaikka kuinka paljon kirjeitä ja sähköposteja eikä loppua näy ja tahti kiihtyy mitä lähemmäs joulua mennään. Ja outo tunne sen kun vahvistuu.


Laura on päättänyt tehdä jotain, että äiti saadaan joulumielelle. Hän kutsuu Laurin ja Pipsan salaiseen sisaruskokoukseen vintille.
”Kutsuin teidät tänne, koska kaikki ei ole kunnossa. Oletteko huomanneet, että normaalisti meillä on koko kadun jouluisin talo ja nyt meillä on koko kadun surullisin talo? Mitä äidin joulumielelle on tapahtunut?”, Laura sanoo surullisella äänellä.
”Joo kyllä on huomattu. Ne kaksi ryppyä äidin silmien välissä vain syvenee eikä joulusta tietoakaan. Äiti ei ole vielä kertaakaan sanonut edes sanaa joulu!”, Lauri sanoo.
”En saanut laittaa päiväkotiin tonttulakkia, vaikka koskaan ennen äiti ei ole sitä kieltänyt”, Pipsa sanoo pettyneenä.
”Meidän pitää tehdä jotain! Onko ideoita?”, Laura sanoo painokkaasti.
Kaikkien menevät mietteliäiksi ja hiljaisuus laskeutuu vintille, kun kaikki kolme keskittyvät pohtimaan ratkaisua ongelmaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti