sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Joulukuun kahdeskymmenes päivä

Aliisalla alkaa olla kiire eikä äitiä näkynyt missään. Aliisa ei ole vielä selvittänyt kuka tämä äiti on ja milloin hän tulee takaisin. Aliisa kuitenkin uskoo, että joulusydän tuntee toisen joulusydämen kun he kohtaavat. ”Ellei joulu sitten ollut sammunut jo kokonaan äidin sydämestä!”, Aliisa ajattelee kauhuissaan. ”Ei se ole mahdollista. Ei hänestä tuntuisi muuten tällaiselta.”
Juuri silloin hän kuulee perheen isän puhuvan puhelimessa ja aivan varmasti äidin kanssa. Isä vaikuttaa huolestuneelta, mutta Aliisalle selviää, että äiti tulee huomenna kotiin. Täydellistä. Ei yhtään liian aikaisin.
Aliisa avaa christmacinsa ja alkaa laatia suunnitelmaa, mutta sitä ennen hän kirjoittaa pitkän sähköpostin Eliakselle, jossa kertoo mitä kaikkea on nähnyt ja oppinut. Elias on varmasti innoissaan.

Laura, Lauri ja Pipsa valmistelevat taloa äidin tuloon. Juhlabileiden jäljet siivotaan, koristeet laitetaan ojennukseen, lisää torttuja leivotaan ja Pipsa askartelee suuren joulukortin äidille.
”Äiti tulee vasta huomenna ja myöhään illalla kotiin”, isä yrittää rauhoittaa häärääviä lapsia, mutta he eivät kuuntele. Lauri, Laura ja Pipsa ovat eilen juhlabileiden aikana kertoneet kavereilleen huolistaan ja he ovat yhdessä tuumin päättäneet, että joulun pitää olla valmiina kun äiti tulee kotiin, niin äiti ei voi vastustaa joulua. Koska joulupukilta ei ole tullut mitään apua, niin tämä on viimeinen keino. Enää neljä yötä jouluun.

Rentouttavaa neljättä adventtia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti