perjantai 18. joulukuuta 2015

Joulukuun kahdeksastoista päivä

Aliisa on päättänyt, että asuminen haisevassa koirankopissa saa riittää. Hän kurkistelee kopin suurelta ovelta ja tarkkailee kun ihmiset lähtevät töihin, kouluun ja päiväkotiin. Talo näyttää tyhjältä.
Aliisa juoksee talolle ja etsii kiivaasti luukkua, josta pääsee livahtamaan sisälle. Ikkunoista näkyy jouluvalot ja joulukoristeet.
”Näyttää kyllä, että talossa on joulumieltä. Jos lapset ovat erehtyneet.”, Aliisa pohtii.
Vihdoinkin hänen etsimisensä palkitaan. Aliisa löytää yläkerrasta avoimen ikkunan, jossa on hyttysverkossa juuri Aliisan mentävä aukko. Aliisa hiipii hiljaisen talon läpi. Jostain kuuluu kuorsausta. ”Onko joku sittenkin kotona?”, Aliisa miettii vähän peloissaan.
Keittiöstä löytyy purkillinen herkullisen näköisiä piparkakkuja. Aliisa lohkaisee palasen jättikokoisesta piparkakusta ja nautiskelee sen rauhassa. Kuorsauksen ääni kovenee. Aliisa päättää selvittää sen lähteen ja etsiä samalla itselleen sopivan piilopaikan. Hän tarvitsee enemmän tietoa tilanteen vakavuudesta ja hänen pitää selvittää milloin äiti tulee kotiin.
Hän kääntyy kuorsauksen suuntaan ja näkee suuren ja kostean koirannenän vain muutaman loikan päässä itsestään. Aliisa jäykistyy kauhusta.



”Juhlabileet! Juhlabileet! Meillä on huomenna juhlabileet”, Pipsa hihkuu ja hyppii ympäri huonetta. Isä purkaa kauppakasseista kaikki juhlabileherkut kaappeihin. Laura suunnittelee kokeilevansa kukkatorttuja perinteisten tähtitorttujen sijaan. Lauri lupaa olla glögivastaava, jonka käsissä ei lämmin glögi loppuisi kesken.
”Veithän kirjeet tänään postiin?”, Lauri kysyy isältä.
”Totta kai. Vein ihan konttoriin asti, että varmasti ehtii perille ajoissa”, isä vastaa.

Pitkästä aikaa tuossa valkoisessa talossa eteläsuomalaisessa maalaiskylässä on joulun tunnelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti